Misiunile salvatorilor hunedoreni în minivacanța de Paște

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Misiunile salvatorilor hunedoreni in minivacanta de Paste | imaginea 1 Ultimele patru zile au fost solicitante pentru salvatorii hunedoreni, care au desfășurat 231 misiuni și intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 8 incendii, dintre care 5 au avut loc în gospodării și apartamente, în localitățile Petroșani, Baia de Criș, Suseni, Vulcan și Lupeni.

În aceeași perioadă, pompierii au intervenit și în alte 44 situații în sprijinul comunității, cum ar fi asigurarea măsurilor de protecție în cazul unei conducte de gaz fisurate în localitatea Petrila și în cazul unui incendiu provocat de un scurtcircuit la un post electric de transformare aerian în localitatea Beriu.

Au mai acționat pentru asigurarea măsurilor de preîntâmpinare a incendiilor în urma accidentelor rutiere, degajări de arbori și bucăți de stâncă care au blocat mai multe drumuri din județ, verificări ale secțiilor ATI ale unităților spitalicești etc. Echipajele SMURD au acordat primul ajutor medical calificat în 179 de cazuri.

O intervenție în urma căreia viața unei persoane a fost salvată a avut loc sâmbătă, 15 aprilie a.c., când pompierii din cadrul Detașamentului Petroșani au fost solicitați să intervină pe strada Unirii, unde locatarii unui bloc au semnalat prezența fumului pe casa scării.

Echipajele operative ajunse la locul indicat au constatat faptul că fumul provenea de la un apartament situat la etajul 2 al imobilului. Întrucât ușa locuinței era încuiată, pompierii au intervenit în forță pentru deblocarea acesteia, iar în apartament au găsit un bărbat în vârstă de 75 de ani, semiconștient, căzut pe pardoseală.

Salvatorii l-au extras din apartamentul inundat cu fum și l-au predat echipajului SMURD, pentru a fi asistat medical și ulterior transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Petroșani. Cauza probabilă acestui eveniment a fost mâncarea lăsată nesupravegheată pe aragaz.

În continuare, pompierii militari hunedoreni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă de la nivelul judeţului Hunedoara şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Însă, pentru a nu vă confrunta cu evenimente neplăcute, care vă pot pune în pericol viața și bunurile materiale, pompierii insistă să respectați câteva măsuri simple de prevenire a incendiilor în locuințe:

📍 asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an;

📍 stingeți focul din sobă/șemineu înainte de culcare, fiind astfel înlăturat pericolul intoxicării cu monoxid de carbon;

📍 apelați la specialişti, atunci când sesizați probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire;

📍 instalați un detector de incendiu în locuința dumneavoastră. Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.