Respect, Eugen!

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Respect  Eugen | imaginea 1 „Sunt pompier paramedic! Am venit să ajut!” El este Eugen, un salvator constănțean care merită tot respectul nostru.

Duminică, 16 aprilie a.c., se întorcea acasă, după masa de Paște pe care a petrecut-o la rude. Traficul era foarte lejer, așa că atunci când a văzut mașini oprite în drum și-a dat seama imediat că ceva s-a întâmplat.

A ieșit imediat din mașină și s-a apropiat de locul accidentului. Astfel de situații vede mai mereu: o mașină accidentată era pe mijlocul drumului, iar cea de a doua era în câmp, dar pe roți. “Ce s-a întâmplat? Cine se afla în mașină?” i-a întrebat pe cei din jur. “Doamna de aici! Era singură. Dar este bine. Cred că în mașina cealaltă sunt mai grav.”

“Vă rog să îmi dați voie să mă apropii de victimă! Este conștientă?” le-a spus celor care încercau să forțeze ușa blocată a mașinii aflate în câmp. “- Nu vorbește! Încercăm să-l scoatem afară! - Nu mai trageți! Nu îl putem scoate așa! Dacă a suferit o leziune la coloană?”

”- Dar cine sunteți dumneavoastră? - Sunt pompier paramedic! Am venit să ajut! - Vedeți că mai este cineva în dreapta mașinii. Acolo jos, lângă roată!” După ce Eugen s-a asigurat că cea de a doua victimă respiră și este conștientă, și-a făcut loc printre fiarele contorsionate și a intrat lângă șofer.

“Mă auziți? Ce vă doare?” Bărbatul era inconștient, dar avea puls. “Aduceți o lanternă, vă rog. Cred că are picioarele prinse sub pedale.” Într-adevăr, în urma impactului, bărbatul a rămas blocat cu picioarele sub bord și sângera puternic dintr-o fractură deschisă.

Eugen a găsit imediat un tricou cu care a reușit să îi oprească sângerarea. Apoi, i-a susținut capul în poziție verticală, pentru a-i proteja coloana cervicală. Așa l-au găsit colegii lui când au ajuns. Le-a dat tuturor indicații despre starea victimelor și tot împreună l-au extras pe bărbatul încarcerat.

La sfârșit, după ce toate victimele au fost urcate în ambulanțe, a dat să se întoarcă spre mașină să își continue drumul. “Nu vreți puțină apă?” l-a întrebat unul dintre cei care au fost martori la tot ce se întâmplase.

“Știți, eu de fapt am vrut să vă strâng mâna, de asta v-am oprit. Dacă nu erați aici, poate bietul om nu mai prindea ziua de mâine. Să vă dea Dumnezeu sănătate!” Cinste ție, salvatorule! Datorită ție, un om trăiește!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.