Sărbătoarea Paștelui - zile de foc pentru pompierii brașoveni

Sâmbătă, 22 Aprilie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Sarbatoarea Pastelui   zile de foc pentru pompierii brasoveni | imaginea 1 Începând cu Vinerea Mare și încheind cu Prima zi a Paștelui, 14-17 aprilie a.c., 491 de pompieri s-au aflat la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. Astfel, pompierii salvatori brașoveni au gestionat 126 intervenții în situații de urgență.

De asemenea, în perioada de referință, echipajele de intervenție au acționat pentru stingerea a 𝟯 incendii, dar și 𝟱 alte intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodate etc.

Totodată, echipajele SMURD au răspuns celor 𝟭𝟭𝟰 de solicitări primite din partea cetățenilor, 𝟭𝟭𝟰 de persoane fiind asistate medical. Pe timpul misiunilor desfășurate, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 𝟭 accident rutier, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.

De asemenea, în ultimele 4 zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 𝟰 persoane aflate în dificultate.

𝗣𝗲 𝗹𝗶𝗻𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝘁𝗶𝘃𝗮̆, 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗮𝘂 𝗱𝗲𝗿𝘂𝗹𝗮𝘁 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 𝗱𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝗿𝗲 la lăcașurile de cult unde s-a preconizat un aflux mare de participanți, precum și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor activități în urma cărora s-au aplicat 𝟱 sancțiuni, dintre care 𝟰 avertismente și 𝟭 amendă.

Astfel de acțiuni au fost efectuate și la unități turistice sau la obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, inspectorii de prevenire au urmărit aspecte privind: dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, asigurarea accesului autospecialelor de intervenție la construcțiile bisericești și hidranţii exteriori.

Salvatorii brașoveni rămân la datorie 24 de ore de 24 pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.