Omul potrivit, la locul potrivit - Respect, Plutonier adjutant Ungureanu Marius!

Luni, 19 Iunie 2023Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Omul potrivit  la locul potrivit   Respect  Plutonier adjutant Ungureanu Marius | imaginea 1 Sâmbătă, 17 iunie a.c., în jurul orei 17:25, în plin Cod Portocaliu de fenomene meteorologice severe, Plutonier adjutant Ungureanu Marius – șef G.I.S. la Stația de Pompieri Brezoi - se deplasa spre locuința mătușii sale, din localitatea Băile Govora, unde intenționa să-l lase pe fiul său.

Pe sensul opus de mers a observat un autoturism din care ieșeau flăcări. Fără să stea prea mult pe gânduri, a acționat din instinct. A oprit mașina, a luat stingătorul din dotarea propriului autovehicul și, sub privirile pline de admirație și de emoție ale fiului său, precum și ale trecătorilor și localnicilor, a acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Dar, un singur stingător nu a fost de ajuns pentru a stinge flăcările care se manifestau în interiorul habitaclului și a apelat la ceilalți proprietari de mașini aflați în zonă.

După ce a golit 7-8 stingătoare, a mobilizat localnicii pentru a-l ajuta la stingerea incendiului. Aceștia, impulsionați de eroismul lui, au dat fuga și au adus găleți de apă, pe care acesta le-a folosit pentru a localiza și lichida incendiul.

Concomitent cu operațiunile de stingere, a raportat în dispecerat (I.S.U. Vâlcea trimisese 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă la locul evenimentului) că situația este sub control, incendiul fiind localizat și, astfel, nu mai este nevoie de două autospeciale.

După sosirea colegilor, le-a arătat și le-a explicat cum acționase, iar apoi, plin de modestie, și-a continuat, împreună cu fiul lui, drumul spre mătușă. Acțiunea promptă și profesionistă a domnului Plutonier adjutant Ungureanu Marius a împiedicat flăcările să se extindă la casa și magazinul aflate în imediata apropiere.

Omul potrivit  la locul potrivit   Respect  Plutonier adjutant Ungureanu Marius | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.