Pompierii militari teleormăneni au salvat mai multe culturi agricole

Joi, 29 Iunie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pompierii militari teleormaneni au salvat mai multe culturi agricole | imaginea 1 Incendiile au fost cauzate de neglijență și neatenție. Primul incendiu, de la Frăsinet, s-a propagat la două culturi de grâu și orz de la un foc lăsat nesupravegheat pentru distrugerea unor resturi menajere, iar la Blejești, focul, care s-a manifestat la un lan de orz, a fost declanșat de o țigară nestinsă aruncată la întâmplare în vegetația din apropierea drumului.

Al treilea incendiu, care a cuprins o miriște de pe raza localității Blejești, a fost rezultatul folosirii focului deschis în spații deschise, iar la Roșiorii de Vede, focul, izbucnit de la o țigară nestinsă aruncată la întâmplare, a distrus vegetația uscată de lângă calea de acces.

❗️Aceste cauze probabile reamintesc cu tărie de importanța responsabilității noastre individuale în prevenirea incendiilor! Pentru a reduce riscul de incendii și a proteja resursele agricole, pompierii vă reamintesc câteva recomandări esențiale:

1️⃣ Niciodată să nu aruncați țigările nestinse în zonele agricole sau în apropierea vegetației uscate. O țigară aruncată neglijent poate declanșa incendii catastrofale. Asigurați-vă întotdeauna că țigara este complet stinsă înainte de a o elimina, evitând astfel consecințele dezastruoase.

2️⃣ Agricultorii sunt încurajați să creeze acele fâșii arate pe marginea terenurilor lor. Prin îndepărtarea vegetației uscate și a ierburilor înalte, se poate forma o barieră naturală eficientă împotriva propagării incendiilor. Această măsură simplă poate face o diferență semnificativă în prevenirea răspândirii flăcărilor și protejarea culturilor agricole.

3️⃣ Legislația INTERZICE arderea vegetației uscate de pe terenurile agricole. Este crucial să respectăm cu strictețe aceste reglementări și să evităm utilizarea focului deschis în spații deschise. Prin urmare, să ne implicăm cu responsabilitate și să fim conștienți de importanța protejării mediului înconjurător și a prevenirii incendiilor.

‼️Prin respectarea măsurilor de prevenire și aplicarea acestor recomandări vitale, se poate lucra împreună pentru a proteja viața, bunurile și mediul înconjurător. FIȚI RESPONSABILI!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.