Respect, Căpitan Oprean Ciprian și polițiștii Lucaciu Robert Florin și Bureța Dragoș!

Luni, 05 Iunie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Respect  Capitan Oprean Ciprian si politistii Lucaciu Robert Florin si Bureta Dragos | imaginea 1 “Jurământul se depune pentru totdeauna!” În felul acesta a fost înțeles de către pompierul și polițiștii care au ajutat la stingerea unui incendiu, angajamentul solemn luat în fața semenilor, de a-i sprijini cu orice preț, uneori și cu brațele goale.

Este vorba despre Cpt. Oprean Ciprian, din cadrul ISU Hunedoara, care alături de doi agenți de poliție - Lucaciu Robert Florin și Bureța Dragoș au sărit fără să stea o clipă pe gânduri, în ajutorul unei doamne căreia un incendiu îi mistuia locuința.

Aflat în timpul liber, la casa părintească din satul Vadu Dobrii, Ciprian a observat fumul dens și și-a dat seama numaidecât că este vorba despre un incendiu puternic.

Ajungând la locul cu pricina, a găsit locuința unei bunicuțe cuprinsă de flăcări și imediat, în cel mai firesc mod, a trecut la stingerea incendiului, ajutat de câțiva săteni, folosindu-se de ceea ce aveau la îndemână, adică de gălețile cu apă.

Fumul a fost observat și de către echipajul de poliție din cadrul Secției Rurale Hunedoara care patrula în zonă și în câteva minute, cei doi agenți au ajuns la locul evenimentului, iar în jurul casei s-a format un lanț uman la capătul căruia ajungea apa atât de necesară pentru potolirea flăcărilor.

Echipajele de intervenție sosite de la Hunedoara au fost de asemenea coordonate de Ciprian, acesta fiind în prezent comandantul unei subunități de pompieri. Intervenția a durat mai bine de două ore, nicio persoană nu a fost rănită și incendiul a fost stins fără a se extinde la casa din apropiere.

Și asta pentru că salvatorii vorbesc aceeași limbă atunci când dau de greu, pentru că mobilizarea nu ține de vârstă, armă sau de concediu și astfel, toate intențiile bune capătă un sens atunci când le faci cu determinare și curaj, și nu uiți, așa cum spuneam, că jurământul se depune pentru totdeauna!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.