15 persoane salvate de pompierii militari vâlceni

Sâmbătă, 01 Iulie 2023Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

15 persoane salvate de pompierii militari valceni | imaginea 1 Salvatorii vâlceni au fost solicitați în data de 22 iunie a.c., la ora 23:27, prin apel la 112, pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o garsonieră situată la etajul 3 al unui bloc de locuințe cu 4 etaje, în municipiul Râmnicu Vâlcea, strada Decebal.

S-au deplasat de urgență la locul evenimentului, echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoplatformă, o descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD și 3 ambulanțe SAJ.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la o garsonieră de la etajul 3, cu degajări mari de fum. Holurile etajelor 3 și 4, precum și casa scării, erau inundate de fum dens.

Concomitent cu operațiunile de localizare și lichidare a incendiului, precum și de evacuare a fumului, s-a procedat la evacuarea a 15 persoane de către forțele de intervenție ale ISU Vâlcea, iar alte aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat.

Pe tot parcursul intervenției, echipele de căutare-salvare au verificat, de mai multe ori, toate cele 104 garsoniere din imobil. S-a procedat la căutarea, salvarea și evacuarea tuturor locatarilor care nu reușiseră să se autoevacueze, inclusiv a unei persoane imobilizate la pat.

Echipajele medicale prezente la locul evenimentului au evaluat și asistat medical 9 persoane, dintre care 4 au fost transportate la UPU Vâlcea de către ambulanțele SAJ (o persoană în stare gravă, iar celelalte 3 cu intoxicații ușoare).

Datorită intervenției prompte și profesioniste a pompierilor militari vâlceni, toate persoanele care locuiau în imobil au fost evacuate, iar incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, într-un timp foarte scurt.

Au ars obiecte de mobilier, textile, aparatură electronică (TV), deșeuri de hartie și ambalaje din plastic existente în garsoniera unde s-a manifestat incendiul. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.