Un act de responsabilitate civică - Pompierii în slujba comunității!

Sâmbătă, 01 Iulie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Un act de responsabilitate civica   Pompierii in slujba comunitatii | imaginea 1 Luni dimineață, 26 iunie a.c., în timp ce se îndreptau spre serviciu, la Detașamentul de Pompieri Videle, cinci salvatori au fost martori la un eveniment rutier, în urma caruia un autoturism s-a răsturnat într-un șanț, între localitățile Drăgănești Vlașca și Botoroaga. Fără ezitare, colegii și-au abandonat traseul obișnuit și au intervenit rapid pentru a oferi ajutorul lor necondiționat.

Cu o responsabilitate civică exemplară, acești pompieri au acționat cu curaj și profesionalism, reușind să scoată în siguranță conducătorul auto, un bărbat de peste 55 de ani, din mașina răsturnată. De asemenea, aceștia au luat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, s-au asigurat că nu sunt scurgeri de carburant și au deconectat bornele de la baterie.

În timpul intervenției, Plt. adj. Marin Florin, paramedic SMURD, a avut o scurtă conversație cu victima accidentului, asigurându-se că aceasta se simte bine, în siguranță.

Plt. adj. Marin Florin: “Vă simțiți bine? Vă pot ajuta în vreun fel? Sunt și paramedic și pot evalua starea dumneavoastră.” Victimă: “Mulțumesc pentru intervenție. Sunt în stare de șoc, dar nu am dureri mari.”

Plt. adj. Marin Florin: “Înțeleg prin ce treceți, dar ar fi bine să vă consultați și cu un medic pentru a verifica starea dumneavoastră în profunzime și pentru a exclude eventuale răni interne. Vă recomand să solicitați investigații suplimentare.”

După ce s-au asigurat că totul este în regulă, pompierii salvatori au plecat către serviciu, pentru a-și continua nobila misiune de a fi în slujba cetățenilor. Felicitările se îndreaptă, cu mândrie, pentru Plt. adj.-șef Florescu Ionuț, Plt. adj. Marin Florin, Plt. adj. Dragomir Constantin, Sg. maj. Oprea Mihaela și Soldat Tanase Daniel!

Reprezentanții ISU Teleorman își exprimă convingerea că aceștia sunt o sursă de inspirație pentru întreaga echipă și se bucură să aibă astfel de colegi dedicați și curajoși alături!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.