Urgență! Respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Vineri, 07 Iulie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Urgenta  Respectati masurile de prevenire a incendiilor | imaginea 1 Cinci incendii de vegetație uscată și culturi de cereale au izbucnit în județul Teleorman în interval de 72 de ore. Pompierii au intervenit rapid pentru a le stinge, evitând astfel producerea de pagube materiale și mai mari!

Incendiile s-au manifestat pe raza localităților Bogdana, Videle, Poeni, Lăceni și Vitănești. Un utilaj agricol a cauzat scântei care au dus la distrugerea unei culturi de grâu pe o suprafață de circa 8000 mp în Vitănești. Flăcările s-au extins și într-o miriște pe aproape 10 hectare din cauza vântului.

În Poeni, alte două culturi de cereale (grâu și orz) pe aprox. 4 hectare, au fost afectate de incendiu din cauza acelorași scântei. Pompierii au intervenit și au stins flăcările cu ajutorul unei autospeciale. La Bogdana, o cultură de grâu pe 1,5 hectare a fost mistuită de flăcări, iar pompierii au reușit să o stingă cu ajutorul unei autospeciale.

‼️ Este esențial să respectăm măsurile de prevenire a incendiilor pe timpul recoltării cerealelor. Supravegheați lanurile, evitați fumatul în apropierea lor și verificați utilajele agricole pentru a înlătura eventuale defecțiuni. Siguranța noastră depinde de acțiunile dumneavoastră!

Vă rugăm să anunțați orice situație de urgență care pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător la numărul unic pentru apeluri de urgență 112! Haideți să fim responsabili și să lucrăm împreună pentru prevenirea incendiilor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.