Pompieri și în timpul liber

Luni, 21 August 2023Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Pompieri si in timpul liber | imaginea 1 Indiferent că e vorba de pompierii mai noi sau cei mai cu experiență, acești oameni își riscă viața pentru cei care sunt afectați de situațiile de urgență, chiar dacă sunt în timpul programului sau nu. Așa s-a întâmplat și vineri, 18 august a.c.

Plutonierul adjutant Vasilică Dima, locuitor al comunei Tarcău, a observat dimineață fum dens de culoare închisă la o locuință din localitatea sa. Intuiția i-a spus să meargă să vadă despre ce e vorba și nu s-a înșelat. Ardea cu mare violență acoperișul unei locuințe pe o suprafață importantă. A anunțat rapid unitatea să trimită multe echipaje, întrucât riscul de propagare la vecinătăți era mare.

A monitorizat apoi pe proprietarii locuinței afectate, vârstnici, și a încercat să reducă efectele incendiului cu mijloace de primă intervenție. La scurt timp, i s-a alăturat plutonierul Samuel Găvriluț. Militarul mergea acasă dinspre Bicaz și, la observarea incendiului, a sărit în ajutor.

În timp ce autospecialele de pompieri se deplasau de la Piatra Neamț spre Tarcău, l-au depășit pe soldatul Emanuel Țifrea, care mergea spre casă, în comuna Bicaz Chei, după ieșirea din tura de serviciu. Militarul s-a oprit la locul incendiului și s-a integrat rapid în operațiunile pe care le desfășurau colegii aflați la intervenție.

Plutonierul adjutant Vasilică Dima este comandant de echipaj la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț. Își desfășoară activitatea la această subunitate din anul 2006 și a participat la toate tipurile de misiuni din competența subunității.

Plutonierul Samuel Găvriluț este comandant de echipaj la aceeași subunitate, unde și-a început activitatea din 2018. Rezultatele sale profesionale sunt meritorii, iar cele sportive se ridică la nivel de performanțe.

Soldatul Emanuel Țifrea și-a început activitatea la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț în anul 2022. Tânărul militar a mai participat la o acțiune similară în luna noiembrie 2022, când a sărit în ajutor, împreună cu alți 5 pompieri, toți aflați în timpul liber.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.