Zece tone de furaje au ars într-o gospodărie din județul Botoșani

Joi, 17 August 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Zece tone de furaje au ars intr o gospodarie din judetul Botosani | imaginea 1 Depozitați furajele numai după ce au fost uscate în prealabil! În condiții de umiditate ridicată, există pericolul de încălzire și autoaprindere!

Luni, 14 august a.c., aproximativ zece tone de furaje au ars, într-o gospodărie din localitatea Bălușeni, din această cauză. Alarma s-a dat puțin înainte de ora 13.00.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă, dar pompierii voluntari din comună, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că furajele ardeau violent și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

Aproape două ore a durat intervenția în urma căreia au fost protejate de foc alt depozit de furaje și o casă. Pentru prevenirea incendiilor de furaje, pompierii vă recomandă:

  • nu depozitați furajele sub rețelele electrice, aproape de căile ferate, de drumurile publice sau pădurile aflate la distanțe mici față de acestea;
  • amplasați nutrețurile la distanțe de siguranță, astfel încât eventualele incendii să nu afecteze vecinătățile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de adăposturile animalelor, de cuptoare sau magazii);
  • îngrădiți și curățați de vegetația uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor; 🔸amplasați depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă;
  • nu fumați și nu folosiți flacără deschisă în apropierea locurilor în care aveți depozitate furajele.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.