În slujba vieții!

Joi, 21 Septembrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

In slujba vietii | imaginea 1 În lumea pompierilor, fiecare zi aduce provocări noi și oportunități de a demonstra devotamentul față de siguranța comunității și a mediului înconjurător.

Astăzi, vrem să vă povestim despre un astfel de salvator, plt. adj. Mihai Marius Bogdan, de la Detașamentul de Pompieri Videle. În timpul unei intervenții de stingere a unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Scurtu Mare, el a făcut un gest care ne amintește de importanța protejării naturii și a vieții, indiferent de forma în care ea se regăsește.

În mijlocul flăcărilor care amenințau o gospodărie și o proprietate de aproximativ 80 mp, Bogdan a observat un pui de porumbel în pericol, căzut dintr-un salcâm, posibil afectat de fumul dens și de foc.

Cu curaj și compasiune, a pătruns în zona afectată de incendiu și a scos puiul de porumbel din pericol. Gestul său a oferit nu doar o șansă de supraviețuire acestui mic locuitor al naturii, ci și o dovadă clară a grijei sale pentru mediul înconjurător.

În lumina acestui eveniment, este important să ne reamintim cu toții că:

  • arderea vegetației uscate este INTERZISĂ conform prevederilor legale;
  • trebuie să evităm aprinderea focului în apropierea depozitelor de furaje, locuințelor sau vegetației uscate;
  • nu trebuie să aruncăm țigările nestinse la întâmplare, în vegetația uscată sau în pădure;
  • trebuie să anunțăm imediat orice incendiu la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Fiecare gest de responsabilitate față de mediul nostru înconjurător contribuie la o comunitate mai sigură și mai puternică. Împreună, putem proteja natura și crea un viitor mai bun pentru generațiile viitoare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.