Incendii, accidente rutiere și salvare de animale

Duminică, 03 Septembrie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendii  accidente rutiere si salvare de animale | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 75 de situații de urgență în interval de trei zile.

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi/sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 75 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 59 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor P.S.I. și pentru intervenţia la două accidente rutiere uşoare produse pe Autostrada Soarelui.

În urma producerii celor două accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 8 persoane implicate în diverse evenimente rutiere.

Dintre acestea, doar 3 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a 13 incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în mai multe localităţi ale judeţului, nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

În ceea ce priveşte salvarea de animale, pompierii militari din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au fost solicitaţi în data de 25 august a.c., în jurul orei prânzului, pentru extragerea unui căţel căzut într-o fosă septică din localitatea Modelu.

Pompierii militari s-au deplasat rapid la locul intervenţiei cu o autospecială cu modul de descarcerare, au folosit echipamentele şi accesoriile din dotare şi au extras căţelul nevătămat, pe care l-au redat proprietarului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.