Incendii de vegetație numeroase în județul Giurgiu

Joi, 14 Septembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendii de vegetatie numeroase in judetul Giurgiu | imaginea 1 În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a șapte incendii, în următoarele zone:

  • Dobreni - au ars vegetație uscată și deșeuri menajere, pe o suprafață de circa 4.000 mp;
  • Teiușu - au ars vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, pe o suprafață de aproximativ un ha;
  • A1, km 30 (două intervenții) - au ars vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș pe o suprafață de circa 5.000 mp, 20 mp dintr-un lan de porumb și scoarța a doi copaci;
  • Letca Veche - au ars vegetație uscată și miriște, pe o suprafață de aproximativ 500 mp, în apropierea caselor și a cimitirului;
  • Dărăști-Vlașca - au ars miriște și vegetație uscată, pe o suprafață de aproximativ patru ha;
  • municipiul Giurgiu, pe Aleea Fabrica de Zahăr - a ars material lemnos provenit din demolări pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

Folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot extinde rapid pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.