Misiune contracronometru pentru salvarea unui bărbat prins sub un mal de pământ

Duminică, 10 Septembrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Misiune contracronometru pentru salvarea unui barbat prins sub un mal de pamant | imaginea 1 ISU “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare grea, o autospecială cu un container multirisc, un autocamion pentru transport materiale și echipamente de intervenție + container, o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare) și echipaje specializate, pentru salvarea unui bărbat prins sub un mal de pământ.

Marți, 5 septembrie a.c., în localitatea Uricari, comuna Voinești, la sosirea echipajelor de intervenție, a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 47 ani prins sub un mal de pământ. Pompierii au găsit o soluție pentru a-l ajuta pe bărbat să respire, au consolidat malurile și au început săpăturile pentru eliberarea victimei de sub strânsoarea tonelor de lut.

Victima a fost prinsă sub pământ în poziție verticală, iar după mai multe ore de intervenție, barbatul a fost eliberat până aproape de brâu. Pe tot parcursul acțiunii, victima a fost conștientă și cooperantă. La fața locului a fost deplasată și o ambulanță tip C (echipaj cu medic) aparținând SAJ Vaslui, pentru a asigura primul ajutor și transportul victimei la o unitate medicală de urgență.

În cele din urmă, bărbatul a fost salvat, conștient și cooperant, a fost preluat de echipajul ambulanței SAJ Vaslui și a fost transportat la o unitate medicală de urgență. Se adresează mulțumiri pentru sprijinul acordat de autoritățile locale, cele care s-au mobilizat și au adus la fața locului un buldoexcavator.

Se mai adresează mulțumiri și localnicilor care au făcut tot ce a fost omenește posibil pentru a ajuta victima până la sosirea salvatorilor. Felicitări echipajelor de intervenție din cadrul Detașamentelor Vaslui și Bârlad, precum și pompierilor de la Punctul de Lucru Ivănești!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.