Misiuni gestionate de echipa pirotehnică a ISU Mureș

Duminică, 03 Septembrie 2023Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Misiuni gestionate de echipa pirotehnica a ISU Mures | imaginea 1 Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș a executat în ultima săptămână patru misiuni de asanare, identificare, ridicare, transportare și depozitare în vederea distrugerii ulterioare.

În urma intervenților au fost identificate două proiectile de calibru 75 mm și 100 mm, o bombă aruncător calibrul 82 mm., un proiectil cumulativ trasor calibru 150 mm și o grenadă care a fost transportate și depozitate în condiții de siguranță.

De asemenea, pirotehniştii din cadrul ISU Mureș reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

 se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;

 se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;

 se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;

 se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;

 se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;

 se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;

Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112. Orice element de muniție constituie un potențial pericol!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.