Numeroase incendii de furaje, miriște și vegetație uscată în județul Giurgiu

Marți, 26 Septembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Numeroase incendii de furaje  miriste si vegetatie uscata in judetul Giurgiu | imaginea 1 În ultimele zile, pompierii au intervenit pentru stingerea a șapte incendii de furaje, miriște și vegetație uscată, în următoarele localități:

✔️ Adunații Copăceni - au ars aproximativ 4.000 de baloți de paie și folia de pe un solar, pe o suprafață de circa 350 mp. Pompierii au reușit să protejeze de foc celelalte solarii aflate în apropiere;

✔️ Adunații Copăceni - au ars vegetație uscată și mărăciniș, pe o suprafață de aproximativ 3.000 mp;

✔️ Poenari - a ars vegetație uscată, pe o suprafață de circa 20 mp;

✔️ Drăgăneasca - au ars miriște și vegetație uscată, pe o suprafață de circa 25 ha, precum și 500 mp dintr-un lan de porumb;

✔️ Ghimpați - au ars vegetație uscată și lăstăriș, pe o suprafață de circa 100 mp;

✔️ Greaca - au ars vegetație uscată și lăstăriș, pe o suprafață de aproximativ 500 mp;

✔️ Roata de Jos - a ars vegetație uscată, pe o suprafață de circa 500 mp.

Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot extinde rapid pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.