Respect, Marian, Marius și Marius!

Marți, 19 Septembrie 2023Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Respect  Marian  Marius si Marius | imaginea 1 Ambulanța SMURD B2 se întorcea de la un caz, iar în sensul giratoriu din centrul municipiului Suceava, unul dintre paramedici a observat, cu coada ochiului, în oglinda laterală a autospecialei, cum o femeie se prăbușește de pe picioare, cade cu capul de asfalt și rămâne inconștientă. Femeia era însoțită de o alta, care încerca să o ridice de jos.

“Întoarce! Fă rondul complet!” Colegul său de la volan a executat manevra fără să stea pe gânduri, și a parcat în dreptul celor două femei. “Dar, voi, cum ați ajuns aici?!” exclamă, vizibil uimită, însoțitoarea victimei, mai ales că nici nu se gândise încă să sune la 112…

Imediat, salvatorii au monitorizat-o pe femeie, care între timp își revenise. Cu toate acestea, parametrii indicau că afecțiunea de care suferea era gravă. Tensiometrul arăta valori foarte mari, iar electrocardiograma era modificată - „munți și dealuri”, cum mai descriu paramedicii liniile neregulate de pe foaie…

Cu ochii în lacrimi, însoțitoarea se adresă salvatorilor: “Dumnezeu v-a trimis… Sunteți îngerii ei! Nu degeaba toată lumea vorbește frumos despre SMURD…”

Câteva minute mai târziu, la Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat un infarct pe care femeia îl făcuse înainte să cadă. De pe patul de spital, stabilizată acum, le-a strâns mâna „îngerilor salvatori”: “Să aibă Dumnezeu grijă de copiii voștri, cum aveți voi grijă de oamenii de pe stradă!”

Felicitări pompierilor suceveni: Plt. adj. Marian Iencean, Plt. adj.-șef Marius Iavni și Plt. adj. Marius Ciobotar!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.