Solidaritate în momente critice!

Marți, 26 Septembrie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Solidaritate in momente critice | imaginea 1 Vineri dimineața, 22 septembrie a.c., în jurul orei 08.15, pompierii teleormăneni au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 6 (E70), între localitățile Bujoreni și Prunaru, în care au fost implicate două autocare și un autotren.

Având în vedere complexitatea situației și numărul mare de persoane implicate, la ora 08.19, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, fapt pentru care, la fața locului, au fost mobilizate importante forțe și mijloace de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman - trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), o autospecială de descarcerare grea, opt ambulanțe SMURD.

Din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman - nouă ambulanțe, dintre care una încadrată cu medic. Totodată, pentru sprijinirea salvatorilor teleormăneni, au mai fost trimise și alte resurse din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Giurgiu și București-Ilfov, inclusiv un elicopter SMURD.

În urma evenimentului, un incendiu a izbucnit la nivelul unui autocar și la capul tractor al autotrenului, acesta fiind ulterior stins de echipajele de pompieri. Au fost în total 18 persoane implicate, din care 5 au necesitat îngrijiri medicale.

Un minor a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital, în timp ce alte trei victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Alexandria, iar o altă persoană a fost transportată la un spital din București. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 09.49.

Acest eveniment a evidențiat eficacitatea colaborării dintre forțele de intervenție și importanța sprijinului comunității în situații critice.

Se transmit sincere mulțumiri tuturor celor care au fost parte din echipa extinsă în gestionarea acestei situații de urgență: polițiștilor, jandarmilor, personalului medical, jurnaliștilor și cetățenilor. Contribuția tuturor a fost inestimabilă și a făcut posibilă rezolvarea cu bine a acestei provocări!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.