Bombă de aruncător, descoperită pe un teren din Slobozia

Marți, 24 Octombrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Bomba de aruncator  descoperita pe un teren din Slobozia | imaginea 1 O bombă de aruncător a fost descoperită, joi după-amiază, 19 octombrie a.c., pe un teren din localitatea Slobozia. Un bărbat care efectua lucrări agricole a observat obiectul și și-a dat seama că este vorba despre muniție neexplodată. Acesta a cerut sprijinul autorităților.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului pentru cercetarea, detectarea și identificarea obiectului respectiv. Aceștia au constatat că este vorba despre o bombă de aruncător, de calibrul 80 de mm. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare. În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.

Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.