Incendiu violent din cauza unui scurtcircuit

Marți, 31 Octombrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu violent din cauza unui scurtcircuit | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, joi dimineață, 26 octombrie a.c., cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. Când s-a produs evenimentul, proprietarul nu era acasă. Vecinii au observat flăcările și au sunat după ajutor la 112. Evenimentul s-a produs în localitatea Havârna.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Detașamentului de Pompieri Dorohoi, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Havârna și Darabani, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au constatat că ardeau în totalitate o magazie, un garaj și camera centralei, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casă. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit aproape trei ore.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici de putere mare din acelaşi prelungitor;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.