Misiune extrem de dificilă pentru pompierii hușeni

Marți, 24 Octombrie 2023Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Misiune extrem de dificila pentru pompierii huseni | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă si spumă, precum și 37 de pompieri militari, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un restaurant din municipiul Huși.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul era oarecum într-o fază de regresie, însă s-a produs fenomenul de backdraft, din cauza lipsei de oxigen, arderea a fost încetinită în fază gazoasă, vaporii de combustie nearși, particulele de fum și vaporii intermediari de combustie în fază gazoasă au rămas la o temperatură mai fierbinte decât temperatura de autoaprindere a amestecului de combustibil.

În momentul realimentării cu oxigen din aer, arderea a repornit extrem de rapid și violent, deoarece gazele erau încălzite de combustie și s-au extins cu repeziciune din cauza temperaturii în creștere accentuată, astfel că incendiul s-a dezvoltat extrem de violent.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, la parter (acolo unde se afla restaurantul), la mansardă (acolo unde se găseau câteva birouri și erau depozitate documente), precum și la o terasă acoperită.

După circa patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime. Au ars aproximativ 750 metri pătrați din imobil, precum și 50 metri pătrați din acoperișul unei terase. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric deteriorat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.