Respect, Plutonier major Cătălin Cristescu!

Joi, 26 Octombrie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Respect  Plutonier major Catalin Cristescu | imaginea 1 Definiția salvării de vieți este aceeași, indiferent de naționalitatea pe care o ai, limba pe care o vorbești sau locul în care te afli.

Acest lucru l-a demonstrat și pompierul argeșean, Cătălin, un om cu credință în Dumnezeu, care pe parcursul unui pelerinaj în Grecia, de la începutul weekendului trecut, în drum spre muntele Athos, a reușit să salveze o viață.

Acesta se afla în trafic, când a văzut cum în fața sa șoferul unui autoturism a pierdut controlul și s-a izbit violent de un stâlp. Cu multă prezență de spirit și datorită numărului mare de intervenții la care a participat pe parcursul carierei, Cătălin și-a dat seama că trebuie să acționeze de urgență.

În momentul în care a ajuns la vehiculul implicat în accident, în interiorul acestuia a găsit o persoană conștientă, dar încarcerată și a intervenit imediat pentru îndepărtarea parbrizului și extragerea victimei. Acele momente au fost intense, mai ales pentru că exista riscul ca la autoturism să izbucnească un incendiu.

După ce a evacuat persoana, i-a acordat îngrijirile medicale necesare, victima acuzând dureri în piept și prezentând zgârieturi pe diferite părți ale corpului.

La ajungerea forțelor de intervenție grecești, Cătălin le-a prezentat rapid situația. Le-a comunicat ce a suferit victima și faptul că a deconectat bornele bateriei pentru a evita producerea unui incendiu.

“Când am coborât, am văzut o mașină care se izbise puternic de un stâlp. Am fugit către locul accidentului și am văzut că un bărbat se afla în interiorul vehiculului. Era rănit în urma impactului, însă conștient. Am făcut ce știu mai bine și tot ce am învățat în anii de când sunt pompier”, a povestit plutonierul major Cătălin Cristescu, care este pompier la Detașamentul Mioveni.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.