Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!

Luni, 27 Noiembrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Ai grija la cea mai mare grija  siguranta copilului tau | imaginea 1 O fetiță de 2 ani a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini după ce în camera unde se juca a izbucnit un incendiu.

Aceasta a fost scoasă de bunică din încăperea cuprinsă de flăcări. Fetița a fost adusă la Secția de Pediatrie Botoșani, de la Spitalul Orășenesc Săveni, de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Evenimentul s-a produs sâmbătă dimineață, 25 noiembrie a.c., în localitatea Slobozia.

La caz au ajuns și pompierii militari din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hănești și o ambulanță SAJ. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din două camere, dar și o parte din tavanul casei și au intervenit rapid pentru a limita extinderea flăcărilor.

Cel mai probabil, incendiul a pornit de la o sobă aflată în funcțiune, lăsată nesupravegheată. Aveți grijă de copiii dumneavoastră! Nu îi lăsați singuri în locuință cu sobele aprinse sau cu alte mijloace de încălzire pornite. Lăsați nesupravegheați, chiar și pentru o clipă, copiii pot fi în pericol, iar în caz de incendiu, de cele mai multe ori, nu ar ști cum să reacționeze.

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, ISU Botoșani vă recomandă:

  • nu lăsați copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare, aragazuri sau aparate electrice aflate în funcțiune;
  • nu lăsați la îndemâna copiilor recipiente cu substanțe inflamabile;
  • păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces;
  • supravegheați lumânările, candelele sau aparatele cu flacără deschisă;
  • nu folosiți mijloacele de încălzire deteriorate sau cu defecţiuni;
  • înlăturați orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le, cu răbdare, pericolul pe care acesta îl reprezintă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.