Incendiu violent într-o gospodărie giurgiuveană

Marți, 07 Noiembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Incendiu violent intr o gospodarie giurgiuveana | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, după miezul nopții, într-o locuință din Remuș. Proprietarul nu era acasă în momentul producerii evenimentului, iar flăcările au fost observate de vecinii care au sunat la 112.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere, o cisternă și o ambulanță SMURD. Când au ajuns echipajele, locuința ardea violent, atât în interior, cât și la nivelul acoperișului, suprafața fiind de aproximativ 150 mp.

Fiind observat târziu, incendiul s-a extins și la o autoutilitară parcată în curte. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;
  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;
  • nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Incendiu violent intr o gospodarie giurgiuveana | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.