Intervenții și misiuni ale pompierilor hunedoreni la sfârșit de săptămână

Joi, 16 Noiembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Interventii si misiuni ale pompierilor hunedoreni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 În interval de trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara au desfășurat 127 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 104 astfel de solicitări. Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 2 incendii.

Dintre acestea, unul s-a manifestat la o anexă gospodărească din localitatea Vaidei. La fața locului, pompierii au constatat faptul că, incendiul se manifesta violent, la o anexă cu suprafața de aproximativ 60 metri pătrați, în care se aflau depozitate lemne de foc, cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la casa de locuit și la șura gospodăriei.

Proprietara casei s-a autoevacuat la timp. Aceasta a fost asistată medical de către paramedicii SMURD, întrucât a suferit un atac de panică. Intervenția pompierilor a durat peste 3 ore, aceștia reușind să salveze locuința și celelalte anexe. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Un alt incendiu a fost semnalat la un tablou electric din scara unui bloc din municipiul Petroșani. Echipajele operative au lichidat incendiul în limitele găsite, au acționat pentru evacuarea fumului și din fericire, nu s-au înregistrat victime în urma acestui eveniment.

De asemenea, pompierii hunedoreni au gestionat prompt 5 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc în localitățile Deva, Hațeg, Orăștie, Petroșani și pe autostrada A1, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 7 cazuri, au desfășurat 3 misiuni de informare preventivă și recunoaștere în teren și au acționat în alte 6 situații pentru protecția comunității.

În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.