Un nonagenar a suferit arsuri în urma unui incendiu produs în locuință

Luni, 20 Noiembrie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Un nonagenar a suferit arsuri in urma unui incendiu produs in locuinta | imaginea 1 Un bărbat în vârstă de 99 de ani a suferit arsuri pe mai bine de 30% din suprafața corpului, în urma unui incendiu produs în locuință. S-a întâmplat miercuri noaptea, 15 noiembrie a.c., în localitatea Cucuteni.

Bărbatul a povestit că a folosit motorină pentru a aprinde focul și, într-un moment de neatenție, recipientul a luat foc. Vecinii au observat flăcările și au dat alarma. Tot ei l-au ajutat pe bătrân să iasă din locuință. Acesta a fost preluat de un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

La caz au ajuns și două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că locuința ardea în totalitate și au acționat rapid altfel încât flăcările să nu se extindă și la alte construcții din apropiere.

ℹ️ Pentru evitarea unor astfel de evenimente, nu aprindeți focul cu benzină, gaz sau motorină! Vă puneți viața în pericol, dar și lucrurile pentru care ați muncit de-a lungul timpului!

Benzina, gazul sau alte lichide inflamabile nu trebuie folosite niciodată pentru aprinderea focului în sobă. Acestea sunt foarte periculoase și pot produce incendii. Aveți grijă să nu folosiți alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.