Intervenții, misiuni și activități preventive

Joi, 28 Decembrie 2023Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 1 În perioada 22 – 27 decembrie a.c., pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 1941 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 1606. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 61 de incendii și pentru soluționarea altor 274 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Vineri, 22 decembrie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească, situată pe strada Vulturi, sat Țegheș, localitatea Domnești din județul Ilfov.

La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la o anexă cu propagare la acoperișul locuinței. Incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea și la celelalte proprietăți învecinate.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

Duminică dimineață, 24 decembrie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit ca urmare a producerii unui accident rutier în Șoseaua Ștefan cel Mare din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea echipajelor de pompieri s-a constatat că accidentul s-a produs între două tramvaie, în urma căruia au rezultat trei victime.

După acordarea primului ajutor calificat, victimele au fost transportate la spital. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, detașamentul Special de Salvatori, un echipaj de terapie intensivă mobilă și trei ambulanțe SMURD.

Luni dimineață, 25 decembrie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire situată pe strada Pogoanele din sectorul 4 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat în interiorul unui imobil, pe o suprafață totală de aproximativ 250 mp și la două autoturime afectate.

Incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, un echipaj de terapie intensivă mobilă și o ambulanță SMURD.

Tot luni, 25 decembrie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la subsolul unui imobil, situat pe strada Irimicului din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea echipajelor de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta la gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

Incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite. În urma incendiului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

Marți, 26 decembrie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament, situat pe Calea Dorobanți din sectorul 1 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat în interiorul locuinței, pe o suprafață de 60 mp și la fațada blocului pe o suprafață de aproximativ 30 mp.

În urma evenimentului, s-au autoevacuat 20 de persoane și alte șapte au fost evacuate de către echipajele de căutare-salvare. Opt victime expuse la fum au fost asistate medical de către echipajele de prim ajutor prezente la fața locului, două dintre acestea fiind transportate la spital.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, două autospeciale pentru intervenție și salvare de la înălțime, un echipaj de terapie intensivă mobilă, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe SABIF.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate opt controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 20 de sancțiuni în cuantum de 4000 lei.

Interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.