Trei persoane au suferit arsuri în urma unei explozii

Luni, 04 Decembrie 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Trei persoane au suferit arsuri in urma unei explozii | imaginea 1 Trei persoane au suferit arsuri în urma unei explozii ce s-a produs într-o gospodărie din municipiul Giurgiu. S-a întâmplat, aproape de miezul nopții, vineri, 1 decembrie a.c., pe strada Soarelui.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o descarcerare, o ambulanță SMURD și două SAJ. Pompierii au constatat faptul că explozia nu a fost urmată de incendiu, iar locuința nu era racordată la rețeaua de gaze, butelia folosită în casa respectivă fiind găsită închisă.

A fost solicitată și prezența unei echipe de la furnizorul de gaze pentru a efectua verificări, deoarece locuința vecină era racordată la rețea. În urma măsurătorilor efectuate, valorile de detecție au fost normale.

Persoanele implicate, două femei și un bărbat, au fost transportate la spital, cu arsuri la nivelul feței și membrelor. În urma exploziei, au fost afectate două camere și holul locuinței. Cel mai probabil aceasta s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, în momentul în care una dintre persoanele rănite a pornit aerul condiționat.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor, iar cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări. Salvatorii reamintesc faptul că este foarte important ca cetățenii să cunoască și să respecte următoarele reguli și măsuri menite să le protejeze viața și bunurile:

  • dacă simțiți miros de gaz metan în casă, aerisiți imediat locuința, prin deschiderea geamurilor și a ușilor;
  • opriţi imediat alimentarea cu gaz sau închideţi butelia;
  • nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea;
  • nu folosiți aparatura electronică și electrocasnică.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.