696 de intervenții, misiuni și activități preventive

Marți, 30 Ianuarie 2024Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

696 de interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 1 În perioada 23 – 25 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 696 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 577. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 16 incendii și pentru soluționarea altor 103 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Marți, 23 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, situată pe strada Soldat Risipitu Samoilă din sectorul 5 al Capitalei. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără violentă la un garaj anexat locuinței, pe o suprafață de aproximativ 30 de mp.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la întreaga locuință. În urma intervenției nu au rezultat victime.

Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Tot în data de 23 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament, situat pe strada Ion Enache din sectorul 4 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta la mansarda imobilului cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 300 mp.

În urma evenimentului 12 persoane s-au autoevacuat și nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime și în sprijin un echipaj SABIF.

Miercuri, 24 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism, situat în parcarea unui centru comercial din Șoseaua București-Ploiești, sectorul 1, București.

La sosirea primelor echipaje de pompieri, s-a constatat că incendiul se manifesta la compartimentul motor al acestuia. Incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite. În urma incidentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În cursul serii, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă tip P+1+M, situată pe Intrarea Bisericii, comuna Ștefăneștii de Jos din județul Ilfov. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 80 de mp.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la întreaga locuință.

În urma intervenției nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit șase autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

În cursul dimineții de joi, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, pompierii ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs pe strada Oriav din sectorul 3 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și degajări mari de fum la trei locuințe, pe o suprafață totală de aproximativ 300 mp.

Ținând cont de distanța foarte mică dintre proprietățile afectate, accesul echipelor de intervenție s-a realizat cu dificultate, dispozitivul fiind amplasat pe două străzi. În urma evenimentului una din locuințe a fost distrusă integral, iar celelalte două fiind afectate parțial.

Două persoane cu atac de panică au fost asistate medical și transportate la spital. Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit: 10 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, și trei ambulanțe SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 23 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 77 de sancțiuni în cuantum de 306.000 lei.

696 de interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.