Două proiectile explozive au fost descoperite pe un teren

Joi, 18 Ianuarie 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Doua proiectile explozive au fost descoperite pe un teren | imaginea 1 În data de 14 ianuarie a.c., un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Perişoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a două proiectile explozive de calibrul 88 de milimetri.

Specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U. “Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică, şi au ridicat elementele de muniţie rămasă neexplodată, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca, în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.