Misiuni de patrulare pentru salvarea persoanelor fără adăpost

Joi, 11 Ianuarie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Misiuni de patrulare pentru salvarea persoanelor fara adapost | imaginea 1 Având în vedere temperaturile scăzute prognozate, pompierii și polițiști locali au continuat misiunile de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transportul acestora la spații de cazare, după evaluarea stării de sănătate în Unitățile de Primiri Urgenţe.

Și marți seară, 9 ianuarie a.c., acțiunile s-au desfășurat în municipiile Botoșani și Dorohoi, începând cu ora 20:00, fiind găsite șase persoane. De asemenea, la întoarcerea din misune, ehipajele SMURD verifică zonele cunoscute ca fiind frecventate de oamenii fără adăpost.

Se adresează rugămintea tuturor cetățenilor care cunosc sau întâlnesc astfel de persoane să anunțe autoritățile. În sezonul rece, expuse pot fi și persoanele în vârstă, care locuiesc singure, motiv pentru care pompierii vă recomandă să le vizitați cât mai des, să le sunați, mai ales dacă știți că au probleme de sănătate.

Reamintim și faptul că, în zilele și nopțile geroase este recomandată evitarea deplasărilor pe distanțe lungi, expunerea în frig pentru perioade mari de timp sau extenuarea, deoarece efortul fizic la temperaturi scăzute poate cauza probleme de sănătate.

De asemenea, este necesară respectarea următoarelor recomandări:

  • îmbrăcați-vă gros;
  • pe timpul cât stați afară, mișcați-vă permanent pentru a vă păstra căldura corporală și feriți-vă de ţurţurii care se pot forma pe clădiri;
  • evitați trecerea, în mod brusc, din încăperile încălzite la temperaturile foarte scăzute din mediu;
  • mâncaţi regulat şi consumaţi multe lichide, evitând excesul de cofeină sau alcool;
  • protejaţi persoanele în vârstă, care au probleme de sănătate, copiii și femeile însărcinate;
  • purtați încălțăminte cu tălpi groase, antiderapante, pentru a evita căderile;
  • în situații de urgență, apelați numărul unic 112.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.