Pericolul utilizării materialelor pirotehnice

Joi, 04 Ianuarie 2024Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Pericolul utilizarii materialelor pirotehnice | imaginea 1 Imediat după trecerea în noul an, au și apărut intervențiile pentru stingerea incendiilor, care au avut drept cauze probabile de izbucnire utilizarea articolelor pirotehnice.

Acestea au avut loc cu precădere în municipiul Pitești, unde au existat patru incendii în care a ars gunoi menajer și tomberoane din plastic, dar o solicitare a venit și din municipiul Câmpulung, unde au ars un copac ornamental cu înălțimea de aproximativ patru metri și aproximativ doi metri pătrați din acoperișul locuinței din imediata apropiere.

Din fericire, în aceste cazuri nu au fost identificate și victime, doar pagubele materiale. Totodată, la puțin timp după ora 01:00, patru echipaje de pompieri cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au intervenit în localitatea Priboieni în cazul unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

Forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau violent la o anexă gospodărească și la acoperișul locuinței, existând posibilitatea de propagare la întreaga casă. În urma incendiului au fost distruse acoperisul locuințe pe aproximativ 100 mp și anexa în suprafață totală de aproximativ 25 mp, unde se aflau și circa șase t de cărbune și trei mc de lemn de foc.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, care prezenta arsuri la membrul superior drept și nu a avut nevoie de transport ulterior la spital. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică.

De asemenea, inspectorii de prevenire ai ISU Argeș au rămas mobilizați și în noaptea de Revelion, când au executat cinci controale la sălile de evenimente/restaurante și un club din municipiile Pitești și Curtea de Argeș, dar și în apropierea acestora, pentru menținerea în siguranță a utilizatorilor, dar și pentru a se urmări punerea în legalitate a documentațiilor de funcționare.

Intensificarea acestor acțiuni au rol în respectarea măsurilor de securitate la incendiu în ceea ce privește siguranța utilizatorilor, împiedicarea depășirii numărului de utilizatori prevăzut de parametri de proiectare a spațiilor, exploatarea instalațiilor cu rol de securitate la incendiu, modul de exploatare a aparatelor de gătit, menținerea practicabilă a căilor de evacuare în caz de incendiu la parametrii proiectați, exploatarea în siguranță a instalațiilor utilitare aferente construcțiilor respective (încălzire, electrice, ventilație).

În urma verificărilor din noaptea de Revelion au fost constatate 14 deficiențe, inspectorii de prevenire aplicând 14 sancțiuni, iar cuantumul total al amenzilor fiind de 51.500 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.