Peste 150 de intervenții și misiuni ale pompierilor hunedoreni

Joi, 18 Ianuarie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Peste 150 de interventii si misiuni ale pompierilor hunedoreni | imaginea 1 În interval de trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 153 misiuni și intervenții.

O pondere semnificativă a misiunilor este reprezentată de acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 113 astfel de solicitări. Tot în această perioadă, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 5 incendii, după cum urmează:

📌 două incendii s-au manifestat la coșurile de fum a două locuințe din localitățile Ilia și Crișcior. Intervențiile prompte ale salvatorilor au făcut ca pagubele materiale să fie reduse și din fericire, nu au existat victime.

📌 două incendii au reprezentat arderi necontrolate ale deșeurilor menajere și au avut loc în localitățile Deva și Lupeni.

📌 un alt incendiu s-a produs la o anexă gospodărească cu suprafața de circa 10 metri pătrați, din localitatea Hațeg. În urma evenimentului au ars 5 baloți de paie, placaj de tip OSB, elemente de lemn din structura acoperișului și a pereților, fără a fi înregistrate victime.

De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 4 situații de urgență generate de producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe raza localităților Brad, Zdrapți, Ohaba de sub Piatră și Lupeni, au acordat sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri, au intervenit în urma unei solicitări pentru salvarea animalelor din medii ostile vieții și au acționat în alte 5 situații pentru protecția comunității.

În contextul temperaturilor scăzute, pompierii au desfășurat în aceste trei zile, 12 misiuni de patrulare și identificare a persoanelor fără adăpost, în scopul prevenirii deceselor prin hipotermie. În continuare, salvatorii hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.