19 incendii de gospodării în luna ianuarie

Luni, 05 Februarie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

19 incendii de gospodarii in luna ianuarie | imaginea 1 19 incendii în locuințe sau gospodării s-au produs, în luna ianuarie a.c. în județul Giurgiu, cu 27% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai grave evenimente s-au înregistrat în localitățile Prundu, Puieni și Teiușu, acolo unde un bărbat în vârstă de 67 de ani și-a pierdut viața, iar alte două persoane, de 51 și 44 de ani, au suferit arsuri.

Pompierii au constatat că cele mai multe incendii s-au produs din cauza coșurilor de fum deteriorate, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișurilor, a scurtcircuitelor și a jarului căzut din mijloacele de încălzire. De asemenea, într-unul dintre cazuri s-a folosit benzina la aprinderea sobei.

Pompierii reamintesc faptul că, în sezonul rece, incendiile se produc din cauza utilizării necorespunzătoare a mijloacelor folosite de cetățeni pentru asigurarea confortului termic în locuințe. Acordați o atenție deosebită modului de folosire a acestora, în special a sobelor cu lemne!

✔ Asiguraţi-vă că fumul se poate evacua corespunzător, iar pentru aceasta coșurile trebuie curățate de funingine. Aveți grijă ca jarul sau scânteile din sobă să nu poată ajunge pe materialele combustibile din apropiere.

✔ Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.

💥 Nu aprindeți focul cu benzină! 🔥 Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi! ⚠️ Nu așezați aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.