Au salvat un cățel de la înec

Vineri, 02 Februarie 2024Constanta
Sursa Foto: Facebook ISU Constanta

Au salvat un catel de la inec | imaginea 1 Pompierii din cadrul Detașamentului Port au intervenit, duminică seară, 28 ianuarie a.c., pentru salvarea unui cățel.

Patrupedul rămăsese captiv într-o conductă de scurgere a apei și risca oricând să alunece în Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Se afla într-o zonă foarte joasă, la aproximativ 3 metri față de malul abrupt, așa că, pentru a ajunge la el, pompierii au avut nevoie de scara de fereastră.

Asigurat cu cordițe de salvare, Plutonierul Paul Netidu a fost cel care a coborât și a scos cățelul din apă. L-a adus la mal teafăr și nevătămat.

“Câinele nu a fost speriat de prezența noastră. Cred că și-a dat seama că suntem acolo ca să-l ajutăm. Și eu sunt un iubitor de animale.

Am acasă un buldog francez. Mă bucur că am putut să-l scoatem de acolo. Ar fi căzut, cu siguranță, în mare și nu ar prea fi avut șanse să supraviețuiască, apa fiind extrem de rece”, a spus Paul.

Cățelul a fost preluat de o tânără, martoră a operațiunii de salvare. Pe lângă o a doua șansă la viață, peripeția se pare că i-a adus și o nouă familie.

Au salvat un catel de la inec | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.