Intervenții, misiuni și activități preventive

Vineri, 02 Februarie 2024Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Interventii  misiuni si activitati preventive | imaginea 1 În perioada 26 – 29 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au intervenit pentru gestionarea a 1078 de situații de urgență produse în municipiul București și județul Ilfov.

Ponderea cea mai mare a numărului de intervenții o reprezintă cazurile pentru acordarea primului ajutor calificat, în număr de 928. În perioada menționată s-a intervenit pentru stingerea a 24 de incendii și pentru soluționarea altor 126 de solicitări diverse (salvare animale, deblocare din medii ostile vieții etc.).

Vineri, 26 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit la un accident rutier produs în Șoseaua Fundeni, localitatea Dobroești, în care au fost implicate trei vehicule.

Echipajele de intervenție au acordat asistență medicală pentru trei persoane, care, ulterior, au fost transportate la spitalele din Capitală. Pentru gestionarea situației de urgență au fost angrenate următoarele resurse: o autospecială de stingere cu apă și spumă, două echipaje SMURD și o ambulanță SABIF.

Sâmbătă, 27 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, situată pe strada Fluierului din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta în bucătărie cu degajări mari de fum și flacără la nivelul aragazului.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid în limitele găsite, astfel evitându-se propagarea acestuia la întreaga locuință. În urma intervenției nu au rezultat victime.

Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Duminică dimineață, 28 ianuarie a.c., pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament, situat pe Calea Călărașilor din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta la nivelul mobilierului, cu degajări mari de fum.

În urma evenimentului o persoană a fost evacuată de echipajele de căutare-salvare, iar o altă persoană s-a autoevacuat. O persoană a fost asistată medical, ulterior fiind transportată la spital.

Pentru gestionarea situației de urgență s-a intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, Detașamentul Special de Salvatori și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

Tot duminică dimineață, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit, situat pe strada Gării, localitatea Jilava din județul Ilfov. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum în interiorul depozitului, pe o suprafață de aproximativ 30 de mp.

Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat rapid în limitele găsite, evitându-se astfel propagarea acestuia la întreaga propietate. În urma intervenției nu au rezultat victime.

Pentru gestionarea situației de urgență au intervenit opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori, un echipaj CBRN și o ambulanță SMURD.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 19 controale de prevenire. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 67 de sancțiuni în cuantum de 248.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.