Respect, Marinel, Lucian, Iulian și voluntar Raluca!

Marți, 27 Februarie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Respect  Marinel  Lucian  Iulian si voluntar Raluca | imaginea 1 “SMURD Bolintin Deal! Începeți deplasarea în localitatea Zorile. Un bărbat a căzut de la înălțime și are nevoie urgență de ajutor!” “Recepționat! Revin cu date de la fața locului!”, a răspuns comandantul de echipaj.

Trei paramedici și un voluntar SMURD au ajuns în curtea bărbatului, în vârstă de 67 de ani. L-au găsit întins lângă un copac, conștient și cooperant, dar cu răni în zona capului. “Nu vă ridicați! Spuneți-mi ce s-a întâmplat!”, i-a spus Lucian, unul dintre paramedici, încercând să îl liniștească.

Așa au aflat că bărbatul a vrut să taie o salcie, însă, la un moment dat, s-a dezechilibrat și a căzut de pe scară, de la o înălțime de aproximativ șase metri. După o evaluare primară, paramedicii au constatat faptul că acesta acuza dureri la nivelul coloanei vertebrale și la membrele inferioare.

I-au acordat primul ajutor și au comunicat permanent cu dispeceratul, fiind solicitat, în sprijin, elicopterul SMURD.

“O să vă așezăm pe targă, imobilizat, și vom merge pe stadionul din localitate. De acolo, veți fi preluat de elicopter și transportat la spital pentru a primi îngrijirile de care aveți nevoie, în cel mai scurt timp. Totul va fi bine, aveți încredere în noi!”, i-a spus Marinel, comandantul de echipaj.

Odată cu decolarea elicopterului, ambulanța s-a întors la bază, în așteptarea unor noi misiuni. Cei trei paramedici, Marinel, Lucian și Iulian își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, iar Raluca este voluntar SMURD de aproximativ doi ani.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.