Incendii de pădure în județul Hunedoara

Sâmbătă, 30 Martie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Incendii de padure in judetul Hunedoara | imaginea 1 În zilele de 22, 23 și 24 martie a.c., pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 168 misiuni și intervenții, majoritatea constând în gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns la 127 solicitări, cele mai multe fiind gestionate de către Detașamentele din Petroșani - 34 intervenții, Deva – 29 intervenții și Orăștie – 22 intervenții. În aceste 3 zile, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 14 incendii de vegetație uscată în urma cărora au fost cuprinse de flăcări, în total, 45 de hectare de teren.

În data de 23 martie a.c., la orele prânzului, pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 2 incendii de pădure. În localitatea Groș pe o suprafață de aproximativ 10 ha au ars litieră de pădure stejar, subarboret și arboret tânăr. Sursa probabilă de aprindere a fost flacără deschisă.

În urma celui de-al doilea incendiu, produs în localitatea Bulzeștii de Sus, au ars 2 hectare de litieră de pădure, sursa probabilă de aprindere fiind jar sau scântei.

În această perioadă, pompierii au participat la 11 acțiuni în sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean, dar și la asigurarea măsurilor PSI în cazul a 4 accidente rutiere, fără victime incarcerate. Alte 10 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

În continuare, pompierii militari hunedoreni vor fi la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical calificat persoanelor aflate în dificultate.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.