A găsit un proiectil în fundația casei

Marți, 23 Aprilie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

A gasit un proiectil in fundatia casei | imaginea 1 În timp ce săpa la fundația unei case, un giurgiuvean a observat un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta a oprit lucrările și a cerut ajutor, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112. S-a întâmplat sâmbătă după-amiază, 20 aprilie a.c., în localitatea Vedea.

La fața locului, pirotehnicienii au constatat faptul că era vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 75 mm. Acesta a fost ridicat și transportat în siguranţă, urmând să fie distrus. La caz a fost prezent și un echipaj de Poliție.

Reamintim faptul că de la început anului au mai fost găsite două proiectile explozive, de calibrul 75 și 100 mm și un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 mm, în localitățile Mihăilești, Băneasa și Vlad Țepeș.

În anul 2023, pe raza județului Giurgiu au fost ridicate 37 de muniții și elemente de muniție, fiind vorba despre proiectile explozive, perforante, bombe de aruncător, grenade defensive, cartușe de infanterie etc.

Informare preventivă! Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.