Atenție la jocul copiilor cu focul!

Sâmbătă, 20 Aprilie 2024Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Atentie la jocul copiilor cu focul | imaginea 1 O astfel de situație s-a produs chiar marți, 9 aprilie a.c, în orașul Costești.

Aici, un incendiu a izbucnit chiar în urma jocului unui copil cu focul, iar două familii au fost la un pas de a-și pierde agoniseala de-o viață.

La scurt timp după anunțarea evenimentului prin apel la numărul unic de urgență 112, echipaje de pompieri de la Secția Costești și Detașamentul Pitești au intervenit cu trei autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la două anexe, situate pe proprietăți diferite, și prezentau pericol de propagare la două locuințe aflate în apropiere.

Intervenția a fost una dificilă și a durat aproximativ două ore și jumătate, pompierii acționând pentru protejarea caselor, iar cu eforturi susținute au reușit salvarea acestora.

Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au existat persoane rănite. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a incendiului jocul copiilor cu focul.

Astfel, pentru a preveni izbucnirea unor incendii generate de copii, trebuie respectate următoarele reguli:

  • supravegheați în permanență copiii și interziceți jocul acestora cu mijloace care ar putea produce incendii (chibrituri, brichete, lumânări, etc.);
  • nu lăsați la îndemâna copiilor mijloace care pot produce aprinderea.

Totodată, pompierii vă recomandă să:

  • înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicând cu răbdare copiilor pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lor și a celor din jur;
  • păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu au acces;
  • nu le permiteţi accesul, nesupravegheați, în depozite de furaje, șuri, poduri, magazii, grajduri etc., cu mijloace care pot produce incendii;
  • nu îi lăsaţi singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
  • odată cu creșterea, învăţaţi-i cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.