Incendiu într-un apartament - Totul a pornit de la o țigară

Sâmbătă, 20 Aprilie 2024Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Incendiu intr un apartament   Totul a pornit de la o tigara | imaginea 1 Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au fost alertați, în cursul după-amiezii de luni, 15 aprilie a.c., despre izbucnirea unui incendiu într-un apartament de pe Calea Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului au intervenit patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, două autoscări, o ambulanță și o motocicletă SMURD. Flăcările au fost lichidate în scurt timp de către echipajele operative, fiind vorba despre o canapea care se afla pe terasă.

Totodată a fost afectată izolația exterioară a imobilului, pe o suprafață de aproximativ 6 mp. Apartamentul se afla la etajul 1, echivalentul nivelului 3, dintr-un imobil în care funcționează un complex comercial, un hotel și mai multe apartamente de locuit. Până la sosirea forțelor de intervenție s-au auto-evacuat 20 de persoane.

Un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a fost consultat de către echipajul SMURD și a fost transportat la spital pentru investigații medicale. Conform primelor evaluări, aceasta suferea de afecțiuni cronice. Cea mai probabilă cauză de incendiu este o neglijența privind fumatul.

Pentru a preveni incendiile pe timpul fumatului, este important să respecți următoarele reguli principale:

  • nu fuma în locuri interzise - respectă regulile privind fumatul în spațiile publice și evită să fumezi în locuri unde există riscul de incendiu;
  • stinge complet țigara sau țigările aprinse - asigură-te că stingi complet țigara și nu arunci resturile aprinse în locuri unde pot provoca incendii;
  • evită să fumezi în apropierea materialelor inflamabile - nu fuma în locuri unde există materiale inflamabile sau substanțe ușor combustibile;
  • folosește scrumiere sigure - aruncă resturile de țigară doar în scrumiere sau recipiente special destinate, pentru a preveni incendiile;
  • fii atent la mediul înconjurător - fii conștient de riscurile de incendiu din jurul tău și fii precaut atunci când fumezi.

Pentru informații mai detaliate și sfaturi specifice, te încurajez să consulți ghidurile disponibile pe platforma fiipregatit.ro. Aceste ghiduri oferă informații esențiale despre prevenirea incendiilor și comportamentul adecvat în situații de urgență.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.