Inconștiența unor oameni distruge natura!

Vineri, 05 Aprilie 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Inconstienta unor oameni distruge natura | imaginea 1 Pompierii hușeni au luptat alături de voluntari și lucrătorii silvici, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Stănilești.

După mai mult de șapte ore de lucru, au fost salvate peste 40 hectare de plantație silvică, circa 20 hectare de livadă, șase locuințe și mai multe anexe gospodărești. Au ars circa 60 hectare plantație silvică și aproximativ 55 hectare vegetație uscată și mărăciniș.

Vântul foarte puternic, vegetația uscată înaltă de peste un metru, dar și terenul accidentat au înlesnit propagarea cu viteză a incendiului și au îngreunat misiunea pompierilor, lucrătorilor silvici și voluntarilor.

Mai bine de șapte ore au luptat 15 pompieri militari hușeni pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată și o plantație silvică din arealul comunei Stănilești. Pompierii hușeni au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta pe aproximativ 40 hectare de vegetație uscată, iar din cauza vântului extrem de puternic exista riscul de propagare la o plantație cu puieți de salcâm, salcioară, ulm, tei și stejar, precum și la mai multe locuințe și un cimitir.

În sprijinul pompierilor militari au intervenit SVSU Stănilești și 15 voluntari, precum și 40 de angajați silvici. Aceștia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un tractor (pentru a trage mai multe brazde).

Din cauza vegetației uscate înalte de circa un metru, dar și a vântului foarte puternic, incendiul s-a extins cu repeziciune și a pătruns inclusiv în zona plantației silvice. După mai mult de șapte ore, incendiul a fost lichidat.

Au ars 55 hectare vegetație uscată și aproximativ 60 hectare plantație de ulm, salcâm, tei și stejar. Au fost salvate peste 40 hectare plantație silvică, circa 21 hectare plantație de pomi fructiferi, șase locuințe și opt anexe gospodărești. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu deschis.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.