Misiunile din weekend ale pompierilor sălăjeni

Sâmbătă, 20 Aprilie 2024Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Misiunile din weekend ale pompierilor salajeni | imaginea 1 În doar trei zile, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj au desfășurat 60 de misiuni.

Echipajele SMURD au gestionat un număr de 46 de misiuni, care au constat în acordarea primului ajutor medical calificat de urgență și transportarea la spital a persoanelor cu traumatisme sau cu probleme medicale grave.

În perioada 12 - 14 aprilie a.c., salvatorii sălăjeni au intervenit pentru stingerea a 2 incendii manifestate la arderi necontrolate de litieră, pășune împădurită și vegetație uscată în localitățile Aghireș și Voivodeni. În urma acestora au fost afectate aproximativ 5 hectare de teren, iar în sprijin, în localitatea Voivodeni au intervenit și voluntari din cadrul comunității Dragu.

Duminică dimineața, 14 aprilie a.c., serviciile profesioniste alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Sărmășag au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care s-a produs în localitatea Bocșa, unde acoperișul unei case de locuit a fost cuprins de flăcări.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost necurățarea corespunzătoare a coșului de fum. Au ars o parte din structura acoperișului casei și bunuri materiale depozitate în pod. De asemenea, echipajele operative au gestionat prompt 2 situații de urgență generate de producerea unor evenimente rutiere în localitățile Perii Vadului și Popeni.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari au efectuat controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, acțiuni de informare preventivă în teren și alte tipuri de misiuni în sprijinul comunității.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.