Un joc banal cu zmeul i-a pus viața în pericol

Sâmbătă, 20 Aprilie 2024Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Un joc banal cu zmeul i a pus viata in pericol | imaginea 1 Duminică seara, 14 aprilie a.c., în localitatea Cristești din Mureș, un incident dramatic a fost prevenit de un echipaj SMURD. Un tânăr a fost la un pas să-și piardă viața din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune. Descărcarea electrică a fost foarte puternică, provocându-i tânărului un stop cardio-respirator.

Un echipaj SMURD a fost alertat imediat! Salvatorii au ajuns rapid la locul evenimentului și au acționat prompt și eficient. Au aplicat manevrele de resuscitare, iar inima tânărului a început iarăși să bată.

Astăzi, mulțumită răspunsului rapid al echipajului SMURD, tânărul se află în siguranță, fiind transportat la spital conștient și stabil. Sunt foarte îngrijorătoare aceste incidente și este foarte important să conștientizăm cât de periculos poate fi jocul cu zmeul în anumite condiții.

Pentru a evita astfel de tragedii, asigură-te că zmeul tău nu zboară aproape de linii electrice sau alte surse de electricitate. Orice atingere a unui fir electric poate avea consecințe grave.

Echipajul salvator a fost format din:🔸Plutonier adjutant șef Vasarhelyi Ferenc - comandant de echipaj;🔸Plutonier adjutant Lengyel Szablocs - conducător autospeciale;🔸Plutonier adjutant Andrei Ionuț - cursant formator;🔸Orban Attila - voluntar. Pentru noi, ei sunt adevărații eroi! Felicitări, dragi colegi!

Un joc banal cu zmeul i a pus viata in pericol | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.