Incendiu violent într-o gospodărie

Vineri, 24 Mai 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu violent intr o gospodarie | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, vineri, 17 mai a.c., într-o gospodărie din localitatea Poiana. Un foc aprins pentru distrugerea deșeurilor, lăsat nesupravegheat, s-a extins la depozitul de lemne.

Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte construcții, proprietarul a sunat după ajutor, la 112.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brăești.

Aceștia au constatat că ardeau violent trei metri cubi de lemne de foc și zece metri liniari dintr-un gard din lemn și au acționat rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la construcțiile din gospodărie.

❗️Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.❗️

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.