Intervenție salvatoare la un accident rutier - Respect, Daniel, Ciprian și Marian!

Miercuri, 15 Mai 2024Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Interventie salvatoare la un accident rutier   Respect  Daniel  Ciprian si Marian | imaginea 1 Vineri după-amiază, 10 mai a.c., în timp ce se îndreptau cu un pacient spre Spitalul Municipal Bârlad (echipajul transporta un bărbat din localitatea Obârșenii - Lingurari, comuna Voinești), paramedicii bârlădeni care încadrau ambulanța SMURD au fost martorii unui accident rutier produs pe DJ 243, nu departe de întrarea în orașul rulmenților.

Fără a sta pe gânduri, salvatorii au oprit, au coborât din autospecială și au acționat prompt, dovedindu-și încă o dată profesionalismul și empatia față de semeni, așa cum fac la orice intervenție la care participă.

Pompierii au amplasat ambulanța astfel încât să se protejeze atât pe ei, cât și victima accidentului rutier, un bărbat în vârstă de 44 ani. Imediat au început evaluarea victimei, un conducător auto care prezenta traumatism toracic și acuza dureri la nivelul capului.

S-a luat legătura în Dispeceratul 112, s-a cerut un alt echipaj în sprijin și s-a hotărât ca victima să fie asistată și monitorizată de echipajul SMURD până la sosirea unei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.

Folosind dotările ambulanței SMURD, plutonierii adjutanți Daniel Panainte, Ciprian Cojocaru și Marian Isac au acordat primul ajutor calificat bărbatului, păstrându-l totodată calm până la sosirea ambulanței SAJ Vaslui.

După sosirea celei de-a doua autospeciale, salvatorii SMURD au predat victima către echipajul ambulanței aparținând SAJ Vaslui, după care și-au continuat drumul spre Spitalul Municipal “Elena Beldiman” Bârlad. Pompierii sunt permanent într-o misiune nobilă, oriunde se află: salvarea celor aflați în nevoie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.