100 de pui și trei câini au murit într-un incendiu de gospodărie

Luni, 10 Iunie 2024Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

100 de pui si trei caini au murit intr un incendiu de gospodarie | imaginea 1 Un incendiu violent a izbucnit, vineri după-amiază, 7 iunie a.c., într-o gospodărie din localitatea Roata de Jos.

Incendiul s-a manifestat într-un depozit de furaje și într-o anexă, existând pericol de extindere la casă, dar și la vecini.

Două butelii, care erau depozitate în anexă, au explodat. Nu au fost persoane rănite, însă, din nefericire, în incendiu au fost surprinși 100 de pui și trei câini.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere și o cisternă.

Aceștia au fost sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, cu o cisternă.

Au ars aproximativ 300 de baloți de lucernă, circa patru tone de lemne, șase tone de grâu și orz, dar și acoperișul anexei.

Pompierii au reușit să protejeze locuința de flăcări. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

  • nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. Dacă observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei / întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;
  • nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
  • nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor;
  • verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.
  • nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.