15 persoane rănite într-o explozie urmată de incendiu

Luni, 10 Iunie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

15 persoane ranite intr o explozie urmata de incendiu | imaginea 1 15 persoane au fost rănite în urma unei explozii urmate de incendiu, care s-a produs la un magazin de bricolaj din localitatea Hudum, vineri dimineață, 7 iunie a.c. Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului Botoșani a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 17 echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani cu patru autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de transport victime multiple.

Au mai fost alocate o autospecială de descarcerare, container de căutare-salvare, punctul mobil de comandă, autospeciala de lucru înălțime, patru autospeciale pentru muncă operativă și 12 ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Pompierii au constatat faptul că o parte din magazin era distrusă ca urmare a producerii unei explozii, iar la parterul clădirii ardeau cu flacără și degajări de fum bunurile din interior. Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au intervenit pentru căutarea – salvarea persoanelor surprinse în interior.

Au fost scoase din zona afectată, 12 victime. Acestea erau conștiente, prezentau arsuri și diferite traumatisme, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Alte trei persoane s-au prezentat singure la UPU.

Cinci victime au fost transferate cu elicopterele SMURD Iași, Galați, Black Hawk, o ambulanță SAJ și cea de terapie intensivă mobilă SMURD la spitalele de arși din Iași și București. Alte 110 persoane s-au evacuat din magazin. Planul de Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 12:30. Cauza probabilă este în curs de stabilire.

La locul evenimentului au intervenit 262 de forțe cu 66 mijloace de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani, Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, UPU SMURD Botoșani, Inspectoratul General de Aviație, SMURD Iași, Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani, Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani, Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani.

Au mai intervenit Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Botoșani, Inspectoratul de Stat în Construcții Botoșani, Instituția Prefectului Județul Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, Direcția de Sănătate Publică Botoșani, reprezentanții ai furnizorului de gaze naturale, apă și ai Primăriilor Botoșani și Curtești.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.