Incendiu violent la un depozit de furaje lovit de trăsnet

Sâmbătă, 01 Iunie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Incendiu violent la un depozit de furaje lovit de trasnet | imaginea 1 Un incendiu violent s-a produs în noaptea de marți, spre miercuri, 29 mai a.c., pe un câmp din localitatea Trușești. Un depozit de furaje a fost cuprins de flăcări, după ce a fost lovit de trăsnet. Alarma a fost dată puțin înainte de ora 21:00.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii militari de la Garda de Intervenție Trușești și Detașamentul de Pompieri Botoșani, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Trușești și Albești, cu patru autospeciale de stingere și un buldoexcavator.

Aceștia au constatat că ardeau peste 40 de tone de furaje și au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la un alt depozit de furaje. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a acționat mai bine de cinci ore.

Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere. Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori. Au fost protejate de foc peste 100 de tone de furaje.

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.